Sider

fredag den 11. oktober 2013

Mad til den indre viking

Jeg er på besøg hos min bror i København i denne weekend. Han er ikke lchfer, men holder meget af god mad. Og da de to ting ofte er to sider af samme sag, så var det ikke noget problem at bestemme dagens menu. Vi endte ud med at købe kødfulde nøgleben hos den lokale slagter og så tilberede dem i römertopf. Jeg har hundene med på besøg, og de var fuldtud enige om at maden lugtede fantastisk - faktisk forsøgte den ene af dem at grave sig igennem køkkendøren for at komme ind og sniffe foran ovnen.

Stegeben i römertopf med flødesovs

5 nøgleben
2store løg i skiver
salt og peber
ca 1 dl vand.

Römertopfen sættes i blød i ca en halv time, derefter palceres et lag løgskiver i bunden, derefter et lag ben, et lag løg, et lag ben og til slut et lag løg. Benene krydres med salt og peber før de lægges i lag. Vandet hældes ved og låget lægges på. Fadet sættes ind i en kold ovn, som tændes på 150 C. Benene steges i ca 4 timer. Hvis man gerne vi have det gårlidt hurtigere, kan ovnen øges til 200C efter to timer, så kan man nøjes med yderligere en time. Når kødet let kan pilles af benene er de færdige. Benene tages op af fadet og dækkes med sølvpapir og et viskestykke. Løg og stegesky skal bruges i sovsen.

Flødesovs af bensky.

Stegesky og løg
Fløde i forholdet 1:1
salt og peber

Stegeskyen og løgene fra tilberedningen af stegebenene hædes over i en pande eller stor gryde.  Massen blendes helt glat med en stavblender. Samme mængde fløde som sky tilsættes. Sovsen koges ind indtil den når den ønskede tykkelse og smages til med salt og peber.

Vi valgte at servere stegebenene og den fantastiske sovs med en blomkål/broccolimos lavet med fløde, smør og pikantost. Og det blev vitterligt et måltid værdig for en viking! (Og hundene fik lov til at spise den tiloverblevne brusk - min brors nylakerede gulve er ikke så velegnede til at gnave kødben på ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar